Vaja läheb:
1 pakk Rimi sushi riisi (odavam variant, kuid sobib küll)
1 pakk Nori lehti
150g Farmi toorjuust (olen kasutanud alati maitserohelisega)
2 muna
soja kaste
wasabi
Omal valikul:
Roheline troll
1.avokaado
2.makra
3.kurk
Meeleheitel Brie
4.brie juust
5.kurk
6.makra
7.sink
Kilu amps
8.kilu
9.muna
Lõhe amps
10.toorsuitsulõhe
11.kurk
Meremarja kübar
12.punane meremari
13.kurk
14.muna
15.makra
Peekoni kallistus
16.peekonit
17.muna
18.must meremari
19.makra
Shampinjoni ahvatlus
20.shampinjon
21.must meremari
22.krevett
VALMISTAMINE:
Rimi
sushi riis pese leige veega mitu korda läbi, abiks on sõel. Pane riis
potti keema nii, et riis oleks veega vaevu kaetud. Sega riisi aeglaselt
kuniks vesi keema läheb, siis keera kuumus maha ning lase riisil
podiseda kuniks see vesi on ära haudunud. Maitse riisi, kui riis on veel
kõva, siis võib veel vett juurde lisada ning minimaalsel kuumusel veel
keeta. Riis peaks siiski pehme jääma. Kui riis keedetud, tuleb see
jahtuma panna.
Kui teha sushit, kus riis jääb väljapoole,siis:
1.võta sushi matt; 2. aseta sinna peale toidukile; 3. kata natukene
suuremalt kui on norileht toidukile sushi riisiga; 4. aseta norileht
läikivam pool allapoole sushi riisi peale. Ülemine ots peaks jääma 2cm
ulatuses norilehest vabaks, ääred võivad aga riisil ja norilehel
kattuda.
Nüüd aseta vaid soovitud koostisosad alumisse äärde ja keera sushi rulli.
Kui
teha sushit, kus norileht jääb väjapoole: 1.matt; 2. toidukile;
3.norileht; 4. norileht kata riisiga nii,et norilehe alumine pool jääks
riisivabaks 1cm ja ülemine pool 0,5 cm. Jälle omal valikul koostisosad.
Kui
teha neljakandilist sushit (nt. Kilu amps, Roheline troll),siis: 1.võta
meremarja tühi karp; 2. aseta sinna sisse toidukile; 3. põhja pane Kilu
ampsu puhul kilu/ Rohelise trolli puhul avakoaado viilud;4. nüüd kata
riisiga;5. määri riisile toorjuustu 6. norileht meremarja karbi
suuruselt(lõikan kääridega); 7. Kilu sushi puhul muna (muna tegemine
allpool kirjas)/Rohelise trolli puhul vahele makra; 8. viimaseks riis;
9. nüüd keera meremajra karp tagurpidi lõikelauale ning toidukile abil
saabki ilusa neljakandilise suure suhi välja tõmmata, see tuleks
omakorda veel neljaks lõigata, et suupärased ampsud valmiksid! :)
Shampinjoni
ahvatlus — uurista shampinjon, kübar prae soja kastmes läbi ning täida
toorjuustu, norilehe tükiga, siis aseta riis ja kaunista pealt meremarja
ja krevetiga. Krevett jääb paremini kinni kui riisi peale veel
toorjuustu määrida.
Sushi muna- klopi kaks muna vahtu, lisa sorts
kraanivett. Kalla natukese haaval vedelikku pannile ja keera ühte otsa
rulli kokku. Nii saadki ühe pika munarulli. Nii tee korduvalt, oleneb
kui palju muna kasutada, mitu rulli vaja.
Suhi riisi kas
toidukilele või norilehele asetades, tuleks näpud alati niiskeks teha,
veest läbi kasta, siis on lihtsam laiali ajada.
Sushit lahtilõigates peaks nuga olema samuti veest läbikastetud, siis ei lagune sushi laiali, vaid jääb ilusa kujuga :)
IGA SUSHI juurde olen lisanud ka Farmi toorjuustu! Samuti käib iga sushi juurde ka norileht ja muidugi sushi riis.
Täiendavatele
asjalikele küsimustele vastan kommentaarides, usun et kellegi kirjutise
järgi on sushit üsna raske meisterdada kui pole varem kunagi proovinud.
Youtube kaudu on aga võimalik üldpilt sushi valmistamisest endale
selgeks teha.
No comments:
Post a Comment