Suur peotäis võilille õisi
1 dl jahu
1 muna
1 dl õlut
0.5 tl soola
frittimiseks õli
parmesanilaadset juustu
sidrunimahla
Sega jahust, õllest, munast ja soolast kokku ühtlane tainas. Kuumuta
laial paksupõhjalisel pannil umbes 1 cm kiht õli. Kasutasin
päevalilleõli.
Õli peaks keskmisest kuumem olema. Kui paned tilga tainast õlisse ja
see hakkab kohe särisema on aeg käes. Lõika võilille varrejupid
võimalikult õie lähedalt aga nii, et õis ikks koos püsib. Keeruta
kahvliga õiekesi tainas ja prae kuumas õlis kuldseks. Tõsta taldrikule ning raputa peale pipart ja piserda natuke sidruni mahla. Lisaks mõned
parmesani laastud. Söö kiirelt ära, muidu on otsas ja ei saagi :)
No comments:
Post a Comment