Kogu see maailm on teile nautimiseks. Kuid nautides ärge unustage Ennast.
Monday, December 3, 2012
Jõuluhõnguline toorjuustukook
Armsad lugejad, ma vabandan, et ei ole jõudnud sushi koolitusest pikemat ülevaadet siiani teieni tuua. Püüan leida lähiajal selle aja ja kõik toimunu üksikasjalikult kirja panna.
Paks lumesadu ja nädalavahetus maal lume sees hullamine koos kahe armsa koeraga on loonud tõelise jõulumeeleolu. Soovin kõigile imelist jõulukuud ja palju üksteisemõistmist ning soojust meie kõigi hingedesse! Hoidke oma Kalleid ja laske neil tunda omaltpoolt pakutavat siirast hoolivust ja kohalolekut, isegi kui te pole seda füüsiliselt. Oma mõtetes kedagi koguaeg kaasas kanda on samapalju väärt!
Kuna mina olen tõeline Farmi Köögi toorjuustu fänn, siis postitan teieni järejekordse toorjuustuse magusa suutäie.
Kuidas valmib toorjuust
Toorjuust on värske ja tervislik naturaalselt valmistatud juust, mille tarbimises on toimunud viimastel aastatel võidukäik. Näiteks armastavad inimesed aina enam või ja margariini asemel leivale toorjuustu määrida, valmistada sellest küpsetisi ja muid toite. Loe edasi.. (http://www.farmi.ee/infot-piimast/kuidas-valmib-toorjuust )
Kogus: 3 inimesele
Põhjaks on tavaline biskviitpõhi:
1spl jahu
1spl suhkrut
1 muna
Vahusta munakollane poole koguse suhkruga ning lisa hulka jahu. Seejärel vahusta eraldi kausis munavalge ülejäänud suhkruga ning saadud mass lisa munakollase segule.
Vahele on lisatud külmutatud põldmarjad.
Kate:
100g Farmi Köögi toorjuustu
100g hapukoort
1 suurem muna
2spl suhkrut
vanilli ekstrakti
Vahusta muna suhkruga, ning sega hulka hapukoor ning toorjuust ning raputa hulka ka vanilli ekstrakti. Saadud segust määri osa biskviitpõhjale ning seejärel lisa külmutatud põldmarjad ning kõige lõpuks peale ülejäänud toorjuustu segu.
Kuumuta ahi 150kraadini ning aseta koogikesed ahju. Koogid valmivad 1h.
Biskviit põhja küpsetasin eelnevalt valmis ning seejärel lõikasin neist kettad. Kooke võib küpsetada ahju käivates vormides, muidu valgub toorjuust laiali.
Kaunistada võib ka nt valge šokolaadiga. Antud juhul on kaunistuseks suhkrustatud ning eelnevalt kuivatatud lilleõied ja täitsa söödavad ;)
Labels:
Magustoidud
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment