1kg kõrvitsat
1-2 küüslaugu küünt
50g võid
1 puljongikuubik
sool
valge pipar
1pk merevaiku
2dl kohvikoort
Supi
tegemiseks haki küüslauk ning kõrvits. Või sulata potis ning seejärel lisa
hulka pruunustamiseks kõrvits ning küüslauk. Sega mõni minut ning seejärel lisa
umbes 1dl vett ning puljongikuubik ( eelistan köögiviljamaitselist puljongit).
Keeda tasasel tulel kuni kõrvits on pehmeks keenud. Vahepeal võid juurde valada
ka vett. Jälgi, et kõrvits põhja kinni ei hakkaks (sega). Kui kõrvits on
pehmeks keenud, püreesta mass saumiksirga, lisa merevaik ning kohvikoor.
Maitsestamiseks lisada veel soola ja valget pipart. Tõsta pott uuesti tulele
ning lase keema, sega pidevalt.
Serveerimisel lisa röstitud sibulahelbeid ning rohelist värsket peterselli.
Nii maitsev, toidab super hästi kõhu ning on kergesti seeditav. Minu jõulud möödusid küll ilma raskustundeta kõhus :)
No comments:
Post a Comment