Thursday, December 27, 2012

Kõrvitsapüreesupp merevaiguga

1kg kõrvitsat
1-2 küüslaugu küünt
50g võid
1 puljongikuubik
sool
valge pipar
1pk merevaiku
2dl kohvikoort


 Supi tegemiseks haki küüslauk ning kõrvits. Või sulata potis ning seejärel lisa hulka pruunustamiseks kõrvits ning küüslauk. Sega mõni minut ning seejärel lisa umbes 1dl vett ning puljongikuubik ( eelistan köögiviljamaitselist puljongit). Keeda tasasel tulel kuni kõrvits on pehmeks keenud. Vahepeal võid juurde valada ka vett. Jälgi, et kõrvits põhja kinni ei hakkaks (sega). Kui kõrvits on pehmeks keenud, püreesta mass saumiksirga, lisa merevaik ning kohvikoor. Maitsestamiseks lisada veel soola ja valget pipart. Tõsta pott uuesti tulele ning lase keema, sega pidevalt.

Serveerimisel lisa röstitud sibulahelbeid ning rohelist värsket peterselli.



Nii maitsev, toidab super hästi kõhu ning on kergesti seeditav. Minu jõulud möödusid küll ilma raskustundeta kõhus :)


No comments: