Thursday, March 7, 2013

Rostbiif kartuli-muskaatkõrvitsa pudruga


Veise sisefilee marinaad:
3 küüslaugu küünt
õli
1spl heinz soja kaste
2spl chilli sauce
1spl tsillist tomatikastet
valget pipart
Mätsi veise lihatükk koostisosadega sisse, keera lihatükk toidukile sisse ning aseta kappi ootele ( kõige parem tuleb kui lased tal üleöö seista).

Võta lihatükk toidukilest välja, seo tugevama niidiga igalt poolt kinni, et liha jääks mahlane, pruunista kuumal pannil õli sees sing aseta ahjuvormi. Mina kasutasin ahjutermomeetrit liha sisetemperatuuri jäelgimiseks, kui liha sisetemperatuur saavutab ahjus 175kraadi juures 59 kraadi, võta liha ahjust välja, aseta ahjuvormile kas hõbepaber või rätik, et liha järelvalmiks. Serveeri kuumalt või külmalt.


Kartuli-muskaatkõrvitsa puder.

Mul oli eelnevalt kappi valmis tehtud muskaatkõrvitsa püreesupp, mille lihtsalt lisasin keedetud kartulite hulka. Lisasin juurde ka natuke võid.
Püreesupi valmistasin aga niimoodi: pane kooritud muskaatkõrvitsa tükid keema, keeda kuniks need on pehmed, kurna vesi ära. Mikserda saumiksriga ning seejärel lisa puljongikuubik koos keeva veega, vedelikuga saab supi paksust reguleerida. Aseta pott pliidile vaikselt podisema ning sulata hulka ka merevaiku, mina lisasin oma lemmikut röstikana oma, aga see on täitsa maitse küsimus.

Kui puder on valmis, siis aseta soovitud kogused kuhjana küpsetuspaberile ahjuplaadile ning grill- programmiga pruunista kartulidpudrud ahjus 220 kraadi juures.



No comments: