Leia makroonid ka FB'S üles!
http://www.facebook.com/Toiduelamus
Vaja minev:
60g mandlilaaste
120g tuhksuhkrut
0,5tl marjajahu
20g suhkrut
50g munavalget
Makroonid on Prantsusmaalt pärit tõeline paradiisi elamus.
Minu südame on need vallutanud. Makroone tehes õpid ka iseend tundma, eks me
õpime end muidugi terve elu tundma läbi erinevate kogemuste, kuid just köögipoole peal
suudavad makroonid panna proovile meie püsivuse ja sihikindluse. On teada, et
ka kõige oskuslikumal kokal ei pruugi esimene kord makroonide tegu kõige
paremini välja kukkuda. Mina soovitan olla hingega asja juures ja isegi kui
esimene kord ei õnnestu, siis on järgmisel makroonide tegemisel õnnestumise
korral rõõmu topeltki!
Nii ja nüüd retseptini!
Kõigepealt kaalu köögikaaluga erinevatesse kaussidesse makroonide tegemiseks vajaminevad komponendid.
Kõigepealt kaalu köögikaaluga erinevatesse kaussidesse makroonide tegemiseks vajaminevad komponendid.
Pilt makroonide suurimast fännist!
Purusta kohviveskis mandlillastud peeneks, jahutaoliseks.
Mida väiksemateralisem mandlipuru on, seda parem. Sõelu mandlipuru, tuhksuhkur
ja marjajahu/kakao läbi sõela anumasse.
2 Kauss:
60g tuhksuhkrut
3 Kauss:
20g suhkrut
4 Kauss: ( anum ei tohiks olla plastmassist, sest siis ei
vahustu munavalge nii nagu vaja)
50g munavalget
Siinkohal ka soovitus. Munavalge olgu toasoe või siis üleöö
seisnud.
Mikserda munavalge vannivahutaoliseks keskmisel kiirusel, seejärel
lisa kauss nr 3 suhkruga ning kui munavalge hakkab muutuma juba läikivaks
vahuks, siis lisa mikserdamisel ka kauss nr 2 tuhksuhkruga. Munavalget ei tohi
üle vahustada, nii kui munavalgemass on läikiv ja kohev, tuleb jätta
vahustamine järele. Seejärel lisa pool kogust läbi sõela raputatud mandli ja
tuhksuhkru segu, sega massist õhku välja lusika või spaatliga, lisa mõne aja
möödumisel ka ülejäänud kogus mandlipuru ja tuhksuhkru segu. Sega massi kuniks
see meenutab magmat, ära sega üle, mass ei tohi muutuda liialt vedelaks.
Vala saadud magmataoline mass tordipritsi ning suunaga otse ülevalt alla vajuta ringikululised pätsikesed läbimõõduga 1,5cm ahjuplaadile, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga.
Kui ringikujulised pätsikesed on valmis, siis koputa ahjuplaati paar korda vastu köögis olevat tööpinda ning jäta ca 30-45min makroonid toasooja laua peale seisma.
Kuumuta ahi 130kraadini, aseta ahi kuumõhu režiimile ja lase makroonidel küpseda ahjus ca 20min. Kui jalad tekivad alla, on asi õige! Mina olen kükitanud siiani iga kord ahju juures ja ootan jalgade alla tekkimist, ja kui elukaaslane kuuleb rõõmukilkeid, siis on teada, et läheb makroonide vahele mõeldud kreemi meisterdamiseks!
Kreem:
3spl kohupiima
Vala saadud magmataoline mass tordipritsi ning suunaga otse ülevalt alla vajuta ringikululised pätsikesed läbimõõduga 1,5cm ahjuplaadile, mis on eelnevalt kaetud küpsetuspaberiga.
Kui ringikujulised pätsikesed on valmis, siis koputa ahjuplaati paar korda vastu köögis olevat tööpinda ning jäta ca 30-45min makroonid toasooja laua peale seisma.
Kuumuta ahi 130kraadini, aseta ahi kuumõhu režiimile ja lase makroonidel küpseda ahjus ca 20min. Kui jalad tekivad alla, on asi õige! Mina olen kükitanud siiani iga kord ahju juures ja ootan jalgade alla tekkimist, ja kui elukaaslane kuuleb rõõmukilkeid, siis on teada, et läheb makroonide vahele mõeldud kreemi meisterdamiseks!
Kreem:
3spl kohupiima
3spl toorjuustu
purustatud marju soovi korral
Purusta blendris ,arjad, sega hulka kohupiim ja toorjuust.
Kui makroonid on ahjust väljavõetud ja jahtunud, siis pane makroonide
siledamale poolele sorts toorjuustu-kohupiima segu ja aseta teine pool vastu,
suru ja serveeri. purustatud marju soovi korral
Minu makroonid on pealt kaunistatud purustatud beseedega, valge šokolaadi ning papaia-ananassi tükkidega. Valikus on ka jõhvikapulbriga kaunistatud makroonid ning tumedamaks täidiseks on šokolaadine nussa kreem.
Amps-amsp-amps. Niiii nämmad!
2 comments:
Oh kui kaua ma ootasin nende retsepti! Nad näevad sul tõesti eriti isuäratavad välja, nii tubli oled!
Aitäh!
Kui nende küpsetamiseks läheb, siis võib häda korral ka helistada kui tekib probleeme. Kuid nende puhul tasub meeles pidada, harjutamine teeb meistriks.
Oluline on spaatliga õhk välja segada ning pärast ahjuplaati koos makroonidega ka vastu tööpinda kopsida ning lasta neil seista, et nad pealt nö ära kuivaksid.
Post a Comment