Ma
olen väiksest peale juba suur-suur jätsi sõber. Lemmikud on ikka olnud
karamelli jätsid seest leiduva mõnusalt vedela iirisega.
Olen nüüd muudkui kokanud ja kokanud, aga jäätist polnudki veel proovinud ise teha.
Kuigi õues on ju nii kõle ja jahe, siis see ei heiduta. Meil siin maal
lõõmab kaminas tuli ja mina maitsen oma päris esimest isetehtud jätsi!
Karamelli jäätis Lion'i šokolaadi- ja küpsisetükkidega.
600 ml rõõska koort
300 g kondenspiima
400 g farmi köögi toorjuustu
1 pakk sonja iirise komme
natuke võid ja piima
1 lioni suur šokolaad
küpsiseid vabal valikul
Vahusta koor nii,i et tekivad pehmed tipud.
Teises
anumas vahustasin toorjuustu suhkruga ning lisasin sinna hulka
eelnevalt pliidil sulatatud iirise kommid ( komme sulatades lisa natuke
võid ja ka piima ning kindlasti tasasel tulel sulatada).
Nüüd
kui koor on vahustatud ja toorjuust iirisega kokku segatud, siis võid
need kaks kogust omavahel kokku segada. Seejärel nirista hulka
kondenspiima, sega pidevalt. Nüüd puista sisse küpsisetükke ja lioni
sokolaadi tükke. Vala anumasse ja pista külmkappi 5-6h. Mina jagasin
koguse kaheks, et külmikus kiiremini valmiks ning sain 3,5h valmis
Head isu!!
No comments:
Post a Comment