Vana-Tallinna retseptivõistluse publiku lemmik ning žürii poolt äramärgitud töö. Kahjuks peavõitu küll ei tulnud, kuid auhinnakorvi sain küll- palju maiustamist nign natuke keelekatset ka!
Karamellikreem
pähklitega
1. 200gr
purustatud pähkleid
2. 1 klaas suhkrut
3. 200ml rõõskakoort
4. 125gr võid
Lisa potti suhkur, pruunista. Seejärel lisa koor ning viimasena või. Kõige lõpus sega hulka pähklid. Keeda kreemi niikaua kuni see läheb paksuks.
Sokolaadikreem
1. 250gr tumedat sokolaadi
2. 200ml rõõskakoort
3. 2 muna
4. 100gr void
5. 1spl suhkrut
Vahusta kausis munad suhkruga. Kuumuta potis koor, lisa hulka sokolaad ning lase sel sulada. Seejärel lisa või ning lõpuks vahustatud munad.
Koogi kokkupanek
1. Võta lahtikäiv koogivorm.
2. Aseta Vana-Tallinnas läbiimmutatud kakaoküpsised koogivormi põhja.
3. Lisa 1/3 sokolaadikreemi, seejärel karamellikreem.
4. Riivi 1 snickersi sokolaad karamellikreemi peale.
5. Vala peale ülejäänud sokolaadikreem.
6. Aseta kook sügavkülma tahenema.
Kaunistused
Koogi peale on lisatud purustatud apelsini- ja sidrunikoored, mis on eelnevalt keedetud siirupis (suhkur+vesi). Lisatud on hiljem ka purustatud pähkelid.
Zelatiini ampsud on tehtud poest ostetud apelsini zelatiinist, ja vedelik valatud jääkotti, mis mõeldud väikeste jääkuubikute jaoks.
Pähkel suhkrus. Potis on sulatatud suhkur ning seejärel on sinna sisse kastetud pähkel ning see tagurpidi nõrguma jäetud, siis tekib pikk suhkrujuga mis üsna ruttu ära kivistub. ( Kasutasin selle jaoks hambaaorki ja õuna).
Suhkrupusa. Kasta kahvel potti kus on eelnevalt sulatatud suhkur. Seejärel tilguta natukene tahenenud suhkrut küpsetuspaberile nii, et jääksid suhkrupusad. Ettevaatust, seda kõike peab üsna kiiresti tegema!
2. 1 klaas suhkrut
3. 200ml rõõskakoort
4. 125gr võid
Lisa potti suhkur, pruunista. Seejärel lisa koor ning viimasena või. Kõige lõpus sega hulka pähklid. Keeda kreemi niikaua kuni see läheb paksuks.
Sokolaadikreem
1. 250gr tumedat sokolaadi
2. 200ml rõõskakoort
3. 2 muna
4. 100gr void
5. 1spl suhkrut
Vahusta kausis munad suhkruga. Kuumuta potis koor, lisa hulka sokolaad ning lase sel sulada. Seejärel lisa või ning lõpuks vahustatud munad.
Koogi kokkupanek
1. Võta lahtikäiv koogivorm.
2. Aseta Vana-Tallinnas läbiimmutatud kakaoküpsised koogivormi põhja.
3. Lisa 1/3 sokolaadikreemi, seejärel karamellikreem.
4. Riivi 1 snickersi sokolaad karamellikreemi peale.
5. Vala peale ülejäänud sokolaadikreem.
6. Aseta kook sügavkülma tahenema.
Kaunistused
Koogi peale on lisatud purustatud apelsini- ja sidrunikoored, mis on eelnevalt keedetud siirupis (suhkur+vesi). Lisatud on hiljem ka purustatud pähkelid.
Zelatiini ampsud on tehtud poest ostetud apelsini zelatiinist, ja vedelik valatud jääkotti, mis mõeldud väikeste jääkuubikute jaoks.
Pähkel suhkrus. Potis on sulatatud suhkur ning seejärel on sinna sisse kastetud pähkel ning see tagurpidi nõrguma jäetud, siis tekib pikk suhkrujuga mis üsna ruttu ära kivistub. ( Kasutasin selle jaoks hambaaorki ja õuna).
Suhkrupusa. Kasta kahvel potti kus on eelnevalt sulatatud suhkur. Seejärel tilguta natukene tahenenud suhkrut küpsetuspaberile nii, et jääksid suhkrupusad. Ettevaatust, seda kõike peab üsna kiiresti tegema!
No comments:
Post a Comment