Sunday, November 18, 2012

Teriyaki liha

6 suuremat kartulit
100g riivjuustu
4 küüslauguküünt
soola
pipart
õli
500g sealiha
8spl teriyaki kastet
1spl mett
4spl soja sauce
pipart
valget pipart
1 puljongikuubik
peedilehed
shampinjone
beebiporgandeid
aedoad
seller


Keeda kartulid poolpehmeks. Jahuta maha ning riivi. Sega hulka riivjuust ning küüslaugu pressiga pressitud küüslauguküüned. Sega läbi nign nirista hulka õli. Maitsesta soola ja pipraga ning vormi käte vahel või nt piparkoogivormiga pätsikesed. Küpseta ahjus 200kradai juures kuni kartulipätsid on pealt kuldpruunid.
Liha hoia eelnevalt marinaadis 1ööpäev. Marinaad: teriyaki kaste, mesi, soja suce, pipar ja valge pipar. Enne ahju panekut laota liha koos kastmega ahjuvormi ning lisa hulka veega segatult puljongikuubik, et liha saaks ahjus haududa. Küpsetasin kartulitega sama kuumuse juures, küpsetusaega unustasin vaadata, aga ca 35min.
Salati jaoks lasin ahjupotis haududa koos veega porgandidetl, aedubadel ning selleril. Hiljem praadisin pannil soja kastme sees shampinjonid ning taldrikule eelnevalt serveerides lisan juurde kaunistuseks ka peedilehed. Salatile võib juurde lisada ka maitseaineid kellel soovi või teha koorene kaste, et õhtusöök liiga kuivaks ei jääks. Mina kastsin prae üle lihaleemega mis üle jäi :)

No comments: