Täna on see kauaoodatud päev- Naistekas!
Tegin selleks puhuks kaasa piparkoogised toorjuustu trühvlid.
Peale meigikursust oleme ootuste kohaselt sama magusad kui need suussulavad trühvlid!!
Piparkoogi taigna retsepti saab hiljem. Käisin eile tädilaste juures ja mulle anti lahkelt kaasa isetehtud piparkoogi taigen, aga retsepti osas tuleb veel järelpäring teha.
400g Farmi köögi toorjuustu ( kasutasin ära pool pakki,200g)
Piparkoogi puru (piparkoogid küpsetasin ahjus ja purustasin ära)
Riivitud apelsini koort (pool apelsini)
2spl suhkrut
Riivitud piparkoogitaigna mass
Sega omavahel toorjuust ja suhkur, seejärel riivi segu hulka apelsini koort ning piparkoogi taigent, mis on eelnevalt pandud sügavkülma (pehmet taigent ei saa riivida). Kõige lõpus lisada veel osa purustatud piparkoogi purust.
Aseta toorjuustune kreem natukeseks ajaks sühavkülma.
Kui mass on tahenenud, vormi käte vahel pallikesed ning veereta neid ülejäänud piparkoogipuru sees.
Nämmad!!
Aga eks näis kas naistele ka meeldib ;)
Maikeni moodi kohandatud piparkoogi taigen:
Koostis:
- 250 g siirupit
- 170 g suhkrut
- 1 pakk piparkoogimaitseainet
- 250 g võid
- 2 tk muna
- 500g nisujahu ( jahu panna niipalju, et taigen jääks vedelapoolsem)
- 2 tl söögisoodat
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda.
Lisa kloppides ükshaaval munad.
Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule.
Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.
Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid.
Kasutasin DanSukkeri heledat siirupi.
No comments:
Post a Comment