Kogu see maailm on teile nautimiseks. Kuid nautides ärge unustage Ennast.
Wednesday, December 12, 2012
Baklažaan merevetikaga
6 suuremat kartulit
2 suuremat punapeeti
1 suur sibul
2 keskmist tomatit
5 küüslauguküünt
12spl majoneesi
100g riivjuustu
450g hakkliha
1 baklažaan
liha üldmaitseaine
sool
pipar
4spl õli
Koori kartulid ning viiluta õhukesteks laastudeks. Vala peale õli ning puista seejärel soola ja pipart ning siis segada. Prae pannil koos eelnevalt tükeldatud sibulaga.
Keedetud suhkrupeet riivi ning lisa läbi küüslaugupressi pressitud küüslaugud.
Viiluta baklažaan ning jaota hakkliha ( hakkliha maitsesta maitseainetega) kogus viilude peale, seejärel lisa hakklihale tomati viilud. Baklažaani viilud aseta eelnevalt ahjuplaadile küpsetuspaberile. Kuumuta ahi 210kraadini ning oota kuniks hakkliha on küpsenud. Seejärel võta korraks ahjuplaat ahjust välja. Tomti viilude peale raputa peale natuke riivjuustu, seejärel lisa igale tükile 1spl majoneesi ning kõige peale puista jälle riivjuustu. Pane baklažaanid korraks ahju tagasi, seniks kuni juust on peal sulanud. Serveerimisel lisasin baklažaanidele ka merevetikat.
Tõeliselt maitsev õhtusöök, kuid kes nii rammusat ei soovi, võib majoneesi julgelt välja jätta.
Labels:
Tervisenädal
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment